Home  

HomeTherapeutWerkwijzeLeefstijlBehandelingenMeditatieTarievenContactLinks

Voeding

Beweging

Geest

Waarom?

We 'moeten' natuurlijk helemaal niets, maar er zijn, met betrekking tot het gezond en in goede conditie houden van ons lichaam, wél een aantal goede redenen om te bewegen en daarmee te voorkomen dat we krakkemikkig oud worden;

  • Beweging zorgt ervoor dat ons metabolisme verhoogt. Dat betekent dat alle systemen in ons lijf een tandje sneller werken. Dit heeft als resultaat dat je minder snel dik wordt. Beweging zorgt ervoor -en dat is misschien nog wel belangrijker- dat er meer zuurstof in het lichaam komt. Dit komt al onze interne geavanceerde systemen en organen zeer ten goede.

  • Je botten blijven sterker (moet je wel wat intensiever voor bewegen). Je verlaagt hiermee aanzienlijk het risico op osteoporose (botontkalking) op oudere leeftijd.

  • Je geest blijft helder en is zeker wat we graag willen als we ouder worden.

Superfit
Behendigheidsspelletjes zijn ontzettend leuk om te leren (het is goedkoop en je kunt het in huis of in je tuin doen) en het grote voordeel is dat je niet alleen je conditie traint, maar ook je hersenen. Kijk maar eens naar dit filmpje van Stephen Jepson. Een superfitte, oudere jongere, met een messcherpe geest.

 

 

 

Beweging zorgt ervoor dat er meer zuurstof in het lichaam komt. Dit komt al onze interne geavanceerde systemen en organen zeer ten goede.

Yoga is de ultieme manier van bewegen waarin alles met elkaar verbonden is; lichaam, geest en ademhaling

Yoga

Yoga is de ultieme manier van bewegen waarin alles met elkaar verbonden is; lichaam, geest en ademhaling. Je kunt het ook jezelf leren, zeker als je een Ipad hebt. Er zijn een aantal apps waarmee je yogalessen op verschillende niveaus en van verschillende duur kunt volgen en er is een mooie apps waarmee je je ademhaling kunt reguleren; pranayama.

Jongleren

Geweldig behendigheidsspel waardoor je snel een betere conditie krijgt. Je kunt natuurlijk beginnen met tennisballen, maar het is misschien wel een idee om te investeren in echte jongleerballetjes. Je kunt beginnen met drie ballen en dit opvoeren, zodat je je doelen kunt verhogen. Op Youtube staan duidelijke filmpjes waarmee je jezelf in stappen kunt leren jongleren.

Hoelahoep

Hoelahoepen

Hoelahoepen is een buitengewoon elegante en zelfs meditatieve manier van bewegen. Je kunt een mooie hoelahoep zelf maken en je kunt er mee oefenen op allerlei plekken. Op Youtube zijn filmpjes te zien hoe je er zelf één kunt maken.

Evenwichtspellen

Ook hier kun je je fantasie de vrije loop laten. Maak een traject van grote stenen in de tuin, balanceer over een paal of iets anders dat je tegen komt. Met een grote fitness bal kun je ook allerlei oefeningen doen en je vindt er veel over op het web.

Overig

Andere leuke ideeën (voor wie al een iets betere conditie heeft); lolobal of pogostick, loopbal voor volwassen (op een bal leren bewegen), skaten (verschillende soorten) en steps (heel veel verschillende soorten), pijl en boog.

   
 

Natuurgeneeskundige Praktijk Biophysis te Oostzaan. Alle rechten voorbehouden (c) Martine te Kloese