HomeTherapeutWerkwijzeLeefstijlBehandelingenMeditatieTarievenContactLinks

Voeding

Beweging

Geest

Voeding als geneesmiddel

Over voeding kan ik het eindeloos hebben. Niet alleen is koken mijn grootste hobby, ook houd ik ervan vrijwel alles zelf te maken. Van zuurdesembroden tot rauwe chocoladereepjes of bonbons. Uiteraard probeer ik ook mijn eigen groenten te verbouwen en dat is een proces in ontwikkeling, zullen we maar zeggen.

Psychische voeding

Als natuurgeneeskundige ben ik me er zeer van bewust dat het belangrijk is wat we in ons lichaam stoppen omdat alles wat we erin stoppen een effect heeft op de geavanceerde omzettingen die van minuut tot minuut plaats vinden in ons lichaam. En het gaat ook niet alleen om de tastbare dingen die we erin stoppen, ook de psychische voeding is ontzettend belangrijk.

Sonja Bakker

Er zijn met betrekking tot voeding ontzettend veel trends en hypes. Het is een beetje als 'de waan van de dag'. Het ene jaar lopen we in Nederland weg met Sonja Bakker, het jaar erop komt 'Dokter Frank' ineens op de proppen en op dit moment is 'De Voedselzandloper' van Kris Verburgh een hit. Hoewel ik niet denk dat het verstandig is om helemaal volgens de Voedselzandloper te eten, ben ik blij met de publicatie van dit boek omdat het een grote groep mensen bekend heeft gemaakt met interessante 'wetenschappelijke feiten' omtrend voeding die voorheen alleen aan een selectief groepje geïnteresseerden waren voorbehouden.

Uniek

Binnen de natuurgeneeskunde weten we dat voeding gebruikt kan worden als geneesmiddel. Elk voedingsmiddel heeft zijn eigen kwaliteiten en iemand met een hoge bloeddruk kan beter andere dingen eten dan iemand die overgewicht heeft. Iemand met de ziekte van Crohn kan beter geen rauwe groenten eten. Wat goed voor iemand is, verschilt van persoon tot persoon. Bij een natuurgeneeskundig voedingsadvies is het daarom ook belangrijk goed op de hoogte te zijn van de gezondheidssituatie van een persoon. Per slot van rekening is iedereen uniek.

Voeding

 

 

 
 

Natuurgeneeskundige Praktijk Biophysis te Oostzaan. Alle rechten voorbehouden. (c) Martine te Kloese